Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Πολυτεχνική Σχολή
 
 
foto-header
Είστε εδώ: Αρχική σελίδα > Ανακοινώσεις > Ανακοίνωση #3965

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ-ΚΛΑΔΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

19 Δεκ. 2022


Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/ες,
Δημοσιεύθηκε στις 17/12/2022 νέο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ85/2022) σε ΦΕΚ τεύχος Α', αρ. φύλλου 232, 17-12-2022 το νέο προσοντολόγιο-κλαδολόγιο για διορισμό σε φορείς του Δημοσίου.
Στην σελίδα 26 θα δείτε ότι στον ΤΟΜΕΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, στον γενικό κλάδο ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, η ειδικότητα 5 είναι το ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ.
Είναι η πρώτη φορά που η ειδικότητα των αποφοίτων εντάσσεται/αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο και συγκεκριμένα σε Προεδρικό Διάταγμα.
Η ένταξη/αναφορά αυτή θεωρείται μεγάλη επιτυχία και πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στις Κεντρικές Κυβερνητικές Αρχές, σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Διοίκηση (Πρυτανεία-Κοσμητεία-Τμήμα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Διοίκηση του Συλλόγου των αποφοίτων ΠΑΣΜΕΥ, στην Διοίκηση του κεντρικού Τ.Ε.Ε. και του περιφερειακού παρατήματος.

Επιπλέον, να αναφερθεί ότι:
Το κεντρικό Τ.Ε.Ε., στον κατάλογο των Συλλόγων των Μηχανικών που το απαρτίζουν, από τις 16 Δεκεμβρίου 2022, αναφέρει, πλέον, ως διακριτό Σύλλογο τον Πανελλήνιο Σύλλογο των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (μέλη του οποίου είναι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί απόφοιτοι του ΤΜΕΥ).
Δείτε τον κατάλογο της ιστοσελίδα του ΤΕΕ στο link: https://web.tee.gr/to-tee/syllogoi/.
Ο ΠΑΣΜΕΥ, υπέβαλε στο ΤΕΕ πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, και το ΤΕΕ, αφού έλεγξε το Σύλλογο ως προς την νομιμότητά του, τον συμπεριέλαβε στους Επιστημονικούς Συλλόγους των Μηχανικών του.

Συγχαρητήρια σε όλους
Συμεών Αγαθόπουλος
Απόστολος Αυγερόπουλος

Σχετικός σύνδεσμος:  https://web.tee.gr/to-tee/syllogoi/
Συνημμένο αρχείο:  Προσοντολόγιο_ΦΕΚ τΑ 232_12-2022.pdf

Καταχωρήθηκε από:  Απόστολος Αυγερόπουλος

Επιστροφή